A térbeli nyomtatás a jövő (illetve már a jelen) egyik legnagyobb biznisze. Már ma is egy csomó minden – otthoni dekoráció, de akár használati tárgyak, sőt szerszámok tervrajzai – is letölthetők az internetről, hogy aztán létrehozzuk azokat egy 3D-nyomtató segítségével. A piac lassú fejlődését eddig az okozta, hogy a civil felhasználásra szánt készülékek rendkívül drágák voltak, több százezer forintba is kerülhetett egy-egy térbeli nyomtatást lehetővé tévő eszköz. Ennek mostantól hivatalosan is vége. A világ első ténylegesen fogyasztói célra szánt 3D nyomtatója egyszerűen a The Micro nevet viseli, amelyről a gyártó azt ígéri, hogy töredékébe kerül az eddigi eszközöknek.

52 3D1
A The Micro-hoz jár az (egyelőre csak Windows operációs rendszerhez elérhető) M3D nevű szoftver, amelynek segítségével rendszerezhetjük és szerkeszthetjük a letöltött 3D-modelleket. A szoftver kezelőfelülete rendkívül felhasználóbarát, emellett teljes mértékben támogatja az érintőképernyők használatát.

Az M3D 3D Ink márkanevű töltőanyagát a dobozban találjuk, azonban ezerféle színben utánrendelhető, így a létrehozható tárgyak színének szinte csak a fantázia szab határt. A The Micro legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan üzembe helyezhető. A gyártó ígérete szerint a doboz kibontását követően 5-10 perc múlva már használhatjuk is. Az eszköz ára valamivel kevesebb mint 72 ezer forint, vagyis egy felső kategóriás nyomtató áráért már megvásárolható.