Az ünnepi időszakban jellemzően hatalmas leárazások nyomában takarják el a fél karácsonyfát az összcsaládi ajándékként beszerzett legújabb lapostévék. Azonban akadnak olyanok, akiknek ez már nem elég. Bár a projektorok jellemzően drágák, nagyok és körülményesek, sokan mégis szeretik őket. És most fordul a kocka, minden kényelmetlenség a múlté.

52 projektorA Rif6 Cube néven forgalmazott apróság alig valamivel nagyobb mint 5x5x5 centiméter, tehát nincs akkora, mint egy Rubik-kocka, mégis több mint 3 méteres átlójú képet tud kivetíteni. Bár csak 50 lumenes teljesítményre képes, azaz alaposan lesötétített szoba kell hozzá, akkumulátorról pedig mindössze 90 percig tud üzemelni, viszont ennél hordozhatóbb kivetítőt nehezen fogunk találni. Beépített hangszórója is van, így akár rögtönzött mozizásra, akár prezentációra is használható.

A csomagban a készülék mellett ott van az elengedhetetlen töltő, a különféle mobilkészülékekhez alkalmas csatlakozó kábelek, a távirányító, és a nagyon hasznos tripod, azaz háromlábú állvány, amely ugyan csak arasznyi magas, de cserébe a lábai rugalmasak, így nem szükséges sík felület a felállításához.

A Rif6 Cube-ért alaphangon közel 86 000 forintot kell fizetni, azonban nagyobb leárazások során (például Fekete Pénteken) akár 249.99 dollárra, vagyis valamivel több mint 70 000 forintra is lemehet az ára.