Az életünket egyre inkább elárasztják a különféle elektronikus eszközök, természetesen mindegyiknek megvan a maga távirányítója, kezelési eljárása, menüje. Az elektronika és az eszközeink okosodása (amelynek célja és értelme elsősorban a kényelmünk fokozása, és egy sor hatékony szolgáltatás igénybevételének a lehetősége volna) elkezd nyűggé válni.

52 taviranyitA Logitech már jó ideje forgalmaz univerzális távirányítókat, de a Harmóny Home Control tényleg rendet tesz a káoszban, s a piacon a legjobb ár-érték arányt kínálja azoknak, akik egy központi vezérlést ellátó intelligens készülékre vágynak az otthonukba. A rendszerhez tartozik a Harmónia Companion, amely távolról tud csatlakozni mindenféle elektronikus eszközhöz, például a fűtést irányító termosztáthoz, a klíma vezérléséhez, az intelligens világítási rendszerekhez, a háztartási eszközökhöz, a szórakoztató rendszerekhez és ezen belül, a szokásos TV, médialejátszó, hi-fi, játékkonzol együtteshez, és így tovább.

Mivel a Harmony rádiófrekvenciás jelekkel kommunikál, nincs szükség arra, hogy a távirányítóval pontosan megcélozzuk a készüléket, amelynek utasítást akarunk adni, hanem kiválasztjuk az elérni kívánt készüléket a Harmony távirányítójával, aztán kiadjuk a parancsot. A távirányító helyett mobiltelefont is használhatunk, ha feltelepítjük a rendszer appját. A káosz helyére lépő rendért Amerikában 108 dollárt, valamivel több mint 30 ezer forintot kell leszurkolni. Nálunk ez kicsivel többe kerülhet.