3_cimlapKattintson a képre, hogy belelapozhasson a sokféle tartalomba a DIBIZ digitális magazin 1. évfolyamának 3. számában! A lap világunk, s benne az üzleti élet gyors ütemű digitalizálódásának trendjeit, folyamatait elemzi. Ezúttal arra kerestünk alaposabban választ, hogy a digitalizáció hogyan hat a közlekedésre.

Áttekintettük az egyre sűrűbb hálózatban és egyre nagyobb utazási és szállítási sebességgel működő közlekedési rendszereket, amelyek működtetéséhez, biztonságosságuk fenntartásához mérhetetlen mennyiségű adat begyűjtésére és elemezésére van szükség, gyakorta valós időben. Megtudtuk, hogyan működik a vezető nélküli M4 metró Budapesten, és hogyan üzemeltethetők a közbringa-rendszerek. Meghallgattuk a magyar önvezető autó atyját a gépkocsik fejlődésének jövőjéről, megvizsgáltuk a sebességláztól hajtott vasúti közlekedés jövőjét, és azt is, hogy a légiközlekedés fejlődését milyen trendek határozzák meg.

De a további szerkesztőségi, tudományos és natív tartalmak széles kitekintést engednek más izgalmas digitális területekre is. Szó esik róla, hogy a jövőkutatók mit mondanak a 2025-ös utazási, vakációzási szokásainkról, hogy Magyarország digitális fejlettsége sajnos nincs az élvonalban, hogy a digitális technológia és a szerzői jogok kezelése hogyan függ össze, vagy az online együttműködés miért hasznos egy vállalati szervezetben.

Kiderül az is, hogy dolgok internete (IoT) hogyan nyerte meg a Tour de France-t, és a világ tőzsdéi miféle brutális háborút folytatnak a kiberbűnözőkkel a színfalak mögött. Szót ejtünk a VW-botrányról és a lecsúszó autómárkákról, bemutatunk egy-egy könyvet a Big Datáról és a Google menedzsment módszereiről, illetve egy sor technikai újdonságot az okos mosógéptől a feltörhetetlen elektronikus tárcáig.

Végül, de nem utolsó sorban megszólal az SAP regionális igazgatója, és elmondja, hogy a digitalizálódás hogyan teszi szexivé a céget a fiatalok számára is, illetve a Fujitsu szakértői elemzik, hogy a jövőben a nagyvárosi hálózatok hogyan teszik fenntarthatóvá egész régiók működését.

A lap PDF változata itt érhető el: DIBIZ 1. 3.