Az elmúlt évtizedekben a GDP termelése és az alapvető gazdasági folyamatok jelentős része átalakult, és ma már megvalósíthatatlan digitális támogatás nélkül. Ez a változás új üzleti szemléletmódot és gondolkodást igényel.

Erről a változó szemléletmódról, az üzleti világ gyors átalakulásáról, a digitális világ kihívásairól szól az alapvetően üzleti orientáltságú DiBiz (Digital Business) Magazin, mely egyaránt teret ad az akadémiai és üzleti értelmezésnek.

A tudományos rovatban (STÚDIÓ) megjelenő cikkek megfelelnek a nemzetközi publikációs elvárásoknak és bírálati követelményeknek: a cikkeket double blind review rendszerben értékeljük és a visszajelzések alapján publikáljuk.

A tudományos rovatba – többek között – a következő témákban várunk cikkeket:

▪ Vállalati folyamatok digitalizálása
▪ Iparágak átalakulása a technológia fejlődés segítségével
▪ Innováció
▪ Okos városok (közlekedés, közigazgatás, egészségügy)
▪ Oktatás átalakulása (digitalizálódás, átalakuló képességek, munkaadói elvárások)
▪ Technológia által megváltoztatott területek, szakmák, tudományágak
▪ Intelligens megoldások, mesterséges intelligencia, robotika, automatizálás

További témajavaslat esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőbizottság titkárával, Vas Rékával (reka.vas@uni-corvinus.hu).

Minden tudományos kategóriába eső cikkel kapcsolatban alapvető elvárás a közérthetőség, és a kutatás relevanciájának a Magazin témáihoz való kapcsolása. A cikkek stílusával kapcsolatos elvárásokat a Szerzői Segédlet tartalmazza.

Műfajilag:
▪ Tudományos elemző cikk
▪ Kutatási eredmények bemutatása
▪ Esettanulmány

Mintacikkek:

Racskó Péter: Haditudósítás a digitális frontokról
Fehér Péter – Varga Krisztián: Folyamattudatosság és szabályozás

A szerkesztőség szívesen fogadja a nem tudományos kategóriába eső írásokat is, amelyek lehetnek önálló vélemény, informatív vagy elemző cikkek, illetve hozzászólások már megjelent írásokhoz. Ezekre példákat elsősorban a magazin TREND, SPOT és FUTURA rovataiban lehet találni. (dibiz.hu)

A cikkekről szóló javaslatokkal fordulhatnak a szerkesztőbizottság titkárához, vagy közvetlenül Meixner Zoltán főszerkesztőhöz is (z.meixner@dibiz.hu).