Az LG Electronics a háztartásokban akar hódítani egy teljesen új mosógép kategória megnyitásával. A forradalmi TWIN Wash ikermosógép lehetővé teszi, hogy két különböző mosást végezzen el egyszerre. A TWIN Wash rendszer lényege, hogy a fő mosógép talapzatába van elrejtve a második kiegészítő masina. Ez a tervezési koncepció lehetővé teszi, hogy jobban megtervezzék a mosási programokat, és a megszokottnál gyorsabban végezzenek e háztartási munkával. A kiegészítő mini mosógép ráadásul kombinálható bármelyik 2009 után készült LG elöltöltős mosógéppel, amelyekhez alátétként, állványként szolgálhat.

44-47_LG_mosogepA számítógép által vezérelt eszközök mosási és szárítási sebessége akár 50 százalékkal is nagyobb a szokásosnál, de a más trükköket is tud. Például a szárítási ciklusban forró gőzt fúj a ruhákra, ami egyrészt megakadályozza, hogy összemenjenek, másrészt higiénikussá teszi őket, s eltűnteti a ráncokat. Emellett a rendszer nagyon intelligens is, hiszen egy okostelefon appon keresztül vezérelhető, illetve üzeneteket küld a mosási ciklus állapotáról WiFi és NFC csatornán. A HomeChat kommunikációs rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó szóbeli kérdéseket tegyen fel a gépeknek, amelyek rendszeresen önellenőrzést is végrehajtanak, hogy minden alkatrészük rendben működik-e.

A rendszert januárban mutatták be, de csak mostanság lép piacra 1800 dollár körüli áron. Az állványként is működő kis gépet pedig 700 dollárért külön is be lehet majd szerezni. Ami nem olcsó, mintegy 500 ezer és 200 ezer forint, de ennyi okosságot meg kell fizetni.