Az idén januárban bemutatkozott Kube, a gyártó ígérete szerint 2015 nyarára készül el, ekkor adják postára az első darabokat. Szükség is lesz a gyártókapacitásra, elvégre ki ne örülne egy olyan hűtőládának, amely kellemesen hűvösen tartja a söröket, egyben vezeték nélküli hangszóróként is helytáll.

44-47_ huto_hangsugarzoBár a Kube nem könnyű darab (az első szériás modellek súlya 27 kilogramm), ehhez 37,5 literes hűtőűrtartalom és 110 decibeles teljesítményű beépített hangszóró dukál. A hangtartomány elérheti akár a százméteres távolságot is tisztán és torzításmentesen, persze a szabadtéri körülményektől függően. A gyártó cég szerint termékük egy 150 vendéges vízparti partit is könnyen kiszolgál, és a hangminőség végig tökéletes marad. A Kube-ot mindenesetre – a meglepetések elkerülése érdekében – valós élethelyzetekben, változó kültéri körülmények között tesztelték – a ház mögötti kerttől szabadtéri uszodán át hajófedélzetig.

A Kube-hoz Bluetooth-kapcsolaton keresztül számítógép, okostelefon és tablet is csatlakoztatható, így a lakásba sem kell bemenni a következő nyári slágerért. Egyetlen nagyobbacska hibája talán az ára: 1100 dollárért – azaz több mint 300 ezer forintért – ugyanis számos hordó sört és különálló hifi-rendszert is vehetünk. Persze akkor meg a hűtőre kell költenünk.