Az Intel elképzelései szerint az eddigi két dimenziós információtechnológia kap egy harmadik dimenziót, és valósággal elszabadul. Ezen azt értik, hogy a hálózatra köthető eszközöket mindenbe bele tudják építeni a miniatürizálás és a kapcsolódási képességek gyors fejlődése miatt. Az virtuális világ sokkal természetesebben lesz jelen az életünkben, mint eddig és olyan simán illeszkedik a fizikai valósághoz, hogy észre sem vesszük, ha átlépjük a határát. A viselhető eszközök egyre csak szaporodnak, de a robbanás csak ezután fog bekövetkezni, amikor megjelennek azok az apró, de elég nagy teljesítményű komputerek, amelyek már nem zavarják a használati tárgyak esztétikumát vagy kényelmi funkcióit.

curie

Forrás: Intel

A fizikus Marie Curie után elnevezett új Intel számítási platform már csak akkora, mint egy nagyobb inggomb. A Curie a cég második próbálkozása az aprócska számítógép megalkotására. Először egy postai bélyeg méretéig jutottak a miniatürizálásban, de a cégvezetés biztos volt benne, hogy a mérnökeik az ’Edisonnál’ jobbat is tudnak alkotni. És tényleg megszületett a Curie.

Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója az apró szerkezet bemutatásakor az idei Las Vegas-i fogyasztási elektronikai kiállításon, a CES-en arról beszélt, hogy nem fog futni rajta a Microsoft Office, de egyszerűbb célokra nagyon is használható lesz. Például a fitnesz karperecekben, a ruházatba vagy a derékszíjba integrálva. Az Intel nem fogja a Curie-t önálló eszközként a konzumer piacra vinni, de az Oakley és Nike már jelezte, hogy látja a lehetőségét, hogy a platformot beleépítsék a saját termékeikbe. lehet építeni a saját termékek tetején a platform. Ha a nagy cégek használni kezdik a technológiát, a különféle funkciójú Curie-alapú eszközök gyors szaporodásnak indulhatnak.