Az Apple április 24-én, pénteken bocsátja kereskedelmi forgalomba okosóráját, az iWatchot. A jó minőségű anyagokból épített szerkezet sok olyasmire képes, amivel korábban főleg csak a telefonokon találkozhattunk. El lehet olvasni rajta az e-maileket, hívások fogadhatók vele, Facebook riasztások válnak láthatóvá rajta, be lehet hívni a SIRI hangvezérlést, chatelni is lehet vele, követhető a Twitter stb.

iwatchNagy kérdés azonban, hogy az iOS 8.2 platformmal kompatibilis 350 dollárról induló és akár 17 ezer dolláros határt is elérő különböző változatok hoznak-e annyit a megcélzott vásárlói rétegnek, hogy tényleg a pénztárcájuk után nyúljanak. Ez kiderül, amikor április 10-én elindulnak az előrendelések.

Az első tapasztalatok is sokat számítanak majd, például az akkumulátor üzemidejét illentően, amely az első hírek szerint csak 18 óráig tart ki töltés nélkül, s ez elég kevés. A tárolókapacitásra viszont nem lehet panasz, mert a 8 GB kétszer annyi, mint a Google Android Wear órájának kínálata, s bőven elég a fontosabb fotók és sok zene tárolására, illetve az iPhone-ról streamelt tartalom megjelenítésére.