A dolgok internete világ terjedésével egyre több okostelefonhoz csatlakoztatható hétköznapi eszközzel találjuk szembe magunkat. Ilyen például a Pacif-i okos cumija is, amely használat közben folyamatosan figyeli a baba testhőmérsékletét, az adatokat pedig alacsony energiájú Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül küldi el a mama vagy a papa telefonjára, táblagépére.

44-47_okos_cumiA cumihoz tartozó alkalmazás képes súlyozni az adatokat, és meghatározni, mikor történik a legpontosabb mérés, majd grafikonokkal megmutatni a gyermek egészségi állapotát. Az alkalmazás segítségével a szülők azt is rögzíthetik, hogy mikor, milyen gyógyszeres kezelésben volt része a kicsinek, emellett emlékeztetőket állíthatnak be maguknak, az egészségügyi adatokat pedig könnyen és gyorsan megoszthatják az orvossal vagy a védőnővel. A Pacif-i-be épített chipet a Nordic Semiconducter fejlesztette ki, és olyan akkumulátorral látta el, amelynek az élettartama több mint egy év.

A Pacif-i emellett virtuális „gyerekpórázként” is funkcionál, ugyanis képes érzékelni, ha a csöppség elkószál. Ha elhagyja a 20 méteres biztonsági zónát, a telefon segítségével azonnal riasztja a szülőt. A cumi távolról is beindítható, és sípolással képes tudatni a világgal, hogy a baba melyik játék alá rejtette.

Az eszköz jelenleg még csak előrendelhető, 25 fontba, vagyis valamivel több mint 10 ezer forintba kerül, az okostelefonos alkalmazást viszont ingyen adják mellé.