Az okostelefonok egyre inkább átveszik a fényképezőgépek és kamerák szerepét, persze a szűk keresztmetszetet továbbra is a kisméretű készülékek apró optikái jelentik. Persze elérhetőek különböző, svájcibicskához hasonló készségek, amelyekkel felturbózhatjuk a telefon kameráját nagy látószögű lencsével, halszemoptikával, vagy épp makrók készítésére alkalmas lencsével, de ezek inkább félmegoldások, mint funkcionálisan jól használható eszközök.

52 iPhone kamera 1Erre kínálhatnak megoldást a Moment Lens megoldásai. A cég állítása szerint 25 év tapasztalatait sűrítették bele termékeikbe. Az eszközök mérete kellően kompakt ahhoz, hogy akár 2-3 lencsét is zsebre vágjunk, minőségük pedig az ígéret szerint a piacon elérhető megoldásokhoz képest a legjobb. Ennek persze ára is van, a Moment Lens optikáinak darabja közel 30 ezer forint, azonban ezért az árért profi minőséget garantáló teleobjektívet vagy nagylátószögű lencsét kapunk, illetve vásárolhatunk külön makró-előtétet is a tűéles szuperközeli képekért.

52 iPhone kamera 2A Moment Lens lencséinek legnagyobb előnye azonban, hogy a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható telefonnal kompatibilisek, így nem kell a teljes készletet lecserélni, ha vásárolunk egy új készüléket. A tökéletes csatlakozást elősegítő alátét a tok nélküli telefonokról sem lóg ki túlzottan, a Moment Lens ígérete szerint pedig a tokok alatt diszkréten meghúzódik. Az egyes lencsékhez járó csomagban megtaláljuk a csatlakoztató alátétet, egy kevés segédanyagot a szorosabb rögzítéshez, illetve egy tisztító kendőt, hogy a legszebb felvételeinket ne rontsák el a zsíros ujjlenyomatok.