Az alapvetően biometrikus azonosítással foglalkozó NXT-ID cég által piacra dobott Wocket nevű termék az elektronikus pénztárcák következő generációját képviseli. Az intelligens tárcát úgy terveztek, hogy biztonságosan tárolja a különböző kártyák elektronikus változatait, de megfeleljen azok megszokott funkcióinak is. Az eszközt értelmetlen ellopni, mert biometrikus azonosítással és kóddal is védik a benne lévő adatokat, ráadásul az eredetit helyettesítő, letörölhető kártyát úgy tervezték, hogy egyetlen használatra is beprogramozható legyen, így annak elvesztése vagy ellopása sem jelent semmiféle veszélyt.
44-47_wocketA Wocket kisebb egy tipikus pénztárcánál, és egy tartozékkal kiegészítve készpénz tárolására is lehet használni. A felhasználók természetesen feltölthetik a kártyáik adatait a Wocketbe, amely rögzíti azokat a beépített memóriájában. Akár 10 ezer különböző kártyaadatot (köztük hűségkártyákét vagy kapunyitó kártyákét) is be lehet olvasni, és az eredeti plasztiklapok már biztos helyen tárolhatók, nem kell őket mindenhová hurcolni.
Amikor az eszköz tulajdonosa fizetni készül, a Wocket érintős kijelzőjén kiválaszthatja a megfelelő kártyát. De mielőtt nekiláthatna a használatának, azonosítania kell magát. Ezt az ujjlenyomat leolvasásán és a PIN-kód beírásán keresztül teheti meg. Ezután a készülék vezeték nélkül csatornán át közvetlenül kapcsolatba lép a kereskedő fizetési rendszerével, és a kapcsolatot fenntartja, míg a rendszer hitelesíti Wocketet. Ehhez nem kell sem okostelefon, sem internetelérés.
Az okostárca beszerzéséhez azonban 179 dollárra, azaz közel 50 ezer forintra lesz szükség.